Concappt | De app makers

Android apps

Android smartphones zijn erg populair. Zo’n 80% van de smartphone gebruikers gebruikt een Android telefoon. Android is namelijk op veel verschillende telefoonmerken te vinden. Denk bijvoorbeeld aan Samsung, HTC, Sony, LG, Huawai en Nexus. Het zijn verschillende telefoons en merken die allemaal dezelfde Android apps kunnen gebruiken.

Wat is een Android app?

Android apps zijn op veel verschillende telefoonmerken te vinden, maar het besturingssysteem Android werkt op elke telefoon hetzelfde. Android is het open source besturingssysteem van Google. Elke fabrikant kan dit besturingssysteem naar eigen wens aanpassen zodat het binnen een eigen omgeving past.  

Iedereen kan zich aanmelden als Developer bij Google om een Android app aan te melden. Dat betekent niet dat de app aanstotende teksten kan bevatten. Blijkt achteraf dat de regels overtreden worden, dan wordt de app verwijderd. Google heeft wel duidelijke richtlijnen voor het ontwerp van de app en we adviseren om deze te hanteren. De gebruikers beleven een app op deze manier zo goed mogelijk. Vanzelfsprekend zijn wij op de hoogte van de laatste richtlijnen om je te adviseren. En zijn wij gespecialiseerd om de juiste mix te maken van jouw huisstijl en de van Android.

Android apps op Samsung, HTC en Nexus

Ieder telefoonmerk kan Android naar eigen smaak invullen. Android telefoons kunnen dan ook flink van elkaar verschillen: het menu, de kleuren en de indeling zien er op elke telefoon net iets anders uit. Ook de grootte van het scherm varieert. Hier houden we vooraf rekening mee zodat elke app optimaal functioneert.

Android tablet apps op een handig, groot scherm

Een smartphone app kun je ook gebruiken op een tablet. Door het grote scherm raden we meestal aan om een tablet app in te zetten. Anders krijgen gebruikers een uitgerekt scherm te zien. Soms wordt er gekozen om alleen tablets apps in te zetten. Bij intern gebruik door buitendienstmedewerkers bijvoorbeeld. Het grotere scherm van een tablet werkt makkelijker dan een telefoonscherm.

Google Play Store

Apps voor Android smartphones en tablets worden geïnstalleerd vanuit de Google Play Store. Hier zijn alle apps verzameld en kunnen gekocht of gratis worden gedownload. Android apps mogen ook buiten de Google Play Store gedownload worden. Denk aan een interne website, een USB stick of via de mail.

Wil je meer weten over Android apps of de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem contact op via info@concappt.eu of bel 0183 750 519.

Naast Android apps ontwikkelen we ook;

iPhone apps

iPad apps

Smartwatch apps

Smart TV apps